Review: Mad Riders

Vroem vroem, scheuren door de modder, vies worden, wheelies maken, jumpen en dik driften. Dit kan allemaal in de nieuwe cross game van Ubisoft Mad Riders. Ik heb zelf ook redelijk wat gecrossed op mijn eigen quad, die ik ondertussen wel al verkocht heb, maar dat was super. Nu kunnen we ook weer los gaan op onze consoles met Mad Riders.

Mad Riders is een game die naar mijn idee niet veel tijd nodig heeft om jou te overtuigen dat het spel voor de prijs waarvoor je hem kan krijgen erg vermakelijk is. Deze typische arcade race game kan best vergeleken worden met Naild en Trials Evolutions, wat dus neerkomt op een leuke cross game? Laten we even een paar punten uitlichten.

Mad Riders is een arcade game ter waarde van €10 euro of 800 MS punten en biedt zonder dlc al 45 vette race tracks. Ik moet wel zeggen dat sommige banen erg lijken op banen uit de andere modder cross games maar ja, hoe erg kan je daar dan ook in variëren? Naast de verschillende banen is het mogelijk om je quad en outfit ook te customize. Verwacht hier niet te veel van want het gaat vooral een beetje op carrosserie kleuren en kleding stijl. Deze mini game die we dus in de PS store of op Xbox live kunnen kopen biedt een single player maar ook een multiplayer modes. Als je genoeg hebt van de single player en veel al gehaald heb kan je je zelf meten met de beste van de wereld in de online modes. Er is voldoende te spelen in dit spel. De multiplayer modes heeft niet alles wat de single player modes heeft maar je kan gewoon gaan stunten, arena games spelen en gewone races rijden.

Besturing:

De besturing is zoals hij hoort bij een arcade game, makkelijk en je krijgt hem snel onder de knie. Ik moet wel zeggen dat ik vind dat ze wat verschillende elementen hadden kunnen brengen bij de verschillende vehicles. Zorg dat elk scheurijzer een andere besturing heeft om het wat te variëren.

Grafisch:

Het is een game waar je veel hoeft te verwachten van de graphics. Het ziet er redelijk goed uit maar is niet te vergelijken met een volwaardige titel als bijvoorbeeld Trials of Gran Turismo met hun rally. Verder zien de tracks er goed uit is er aandacht besteedt aan de toeschouwers. Wat ik persoonlijk wel goed van een spel als dit is dat er ook aandacht is besteedt aan het reageren op de weg, de besturing en de wegligging.

Vermaak factor:

Voor een kleine €10 euro vermaak je je prima met deze racer. Mocht je even moeten wachten tot je vrienden op visite komen of voordat je weg moet? Dan kan je rustig even Mad Riders gaan spelen en jezelf even vies maken in de modder. Naast de vaste tracks kan je ook nog je eigen baan maken en dat vinden mensen ook altijd leuk om te doen. Hier is goed over nagedacht!

Conclusie:

Ubisoft heeft het goed gedaan om deze game uit te brengen, ik denk dat veel mensen het leuk vinden om deze toch grote mini game te spelen. Techland heeft er goed aan gedaan om deze game te maken. Het is toch allemaal een beetje het zelfde als we kijken naar andere cross games maar desalniettemin is dit een erg leuke game. Ik zou zeggen dat jullie deze gevarieerde racegame gewoon moeten aanschaffen. De online en offline modes zijn goed te doen en ja, waar hebben we het over, €10 euro of 800 MS punten?